Nyproduktion eller renovering

Hej på er bloggen! Nu är det så här att jag sitter och kollar runt lite på bostadsmarknaden här i Borlänge. Det är snart dags att flytta och jag känner mig faktiskt redo för att köpa ett hus, sen är frågan om jag ska satsa på en nyproduktion eller på ett renoveringsprojekt. Viktigast är att jag hittar något som är rätt för mig, sen är jag helt öppen för förslag. Just nu är jag i ett tidigt skede men jag känner ändå någonstans att ambitionen är att flytta så småningom. Det är mycket pengar som det handlar om så då vill man gärna att alla bitar ska falla på plats, så det blir en lång process där det gäller att väga för- och nackdelar. Just nu bor jag i en lägenhet centralt i Borlänge och min tanke är ändå att stanna kvar här, jag har familj och allt här så det finns inga planer på att flytta här ifrån. Priserna på bostadsmarknaden här är relativt låga dessutom så därför finns möjligheten att köpa en nyproduktion vilket hade varit riktigt härligt. Ett annat alternativ är att köpa en tomt och sen istället anställa en byggfirma som kan bygga hus till mig. Då får jag designa hela kåken själv tillsammans med en arkitekt, så då kan jag komma med ganska många önskemål. Lite så är det väl om man köper ett renoveringsprojekt också, förutom att jag inte kan göra något åt planlösningen. Hittar man en nyproduktion som man är nöjd med så behöver jag inte göra något alls, det hade också varit bra. Det är som ni märker en hel del att tänka på, men som sagt jag befinner mig i ett tidigt skede och det är väldigt många dörrar som är öppna. Nu får ni ha en fin måndag allihopa så får vi se vad det blir av med huset.